Надзорният и Управителният съвет на "Левски" са одобрили предсрочното погасяване на заема от 199 999 лева, съобщи официалният сайт на "сините".

Въпросната сума бе взета от фирма, чието име не се назовава, за да се покрият част от дължимите заплати на играчите.

Ако това не бе сторено, то всеки футболист щеше да има правото да разтрогне с клуба за неизплатени възнаграждения.

"Сините" все пак успяха да платят част от дължимото, като по-малко от две седмици след изтеглянето на заема, той ще бъде погасен. Предполага се, че това ще се случи с парите от телевизионни права, които клубът е получил.

Ето какво написа клубът на сайта си, публикувано без редакторска намеса:

"На съвместно заседание в четвъртък, 13 август, Надзорният и Управителният съвет на "ПФК Левски" гласуваха за погасяване на краткосрочния заем от 199 999 лв., който беше изтеглен за оперативни нужди в края на месец юли. Сумата беше върната предсрочно с минимална лихва.

На заседанието бе обсъдено актуалното финансово състояние на клуба, както и организационни въпроси, сред които охраната на домакинските мачове на клуба. Бе взето решение и следващия мач на стадион "Георги Аспарухов" срещу "Царско село" на 23 август да се поеме от фирмата, която осигурява денонощната охрана на стадиона, както беше и в първата среща с "Берое". Междувременно "ПФК Левски" ще организира прозрачна процедура по събиране на оферти за определяне на дългосрочен партньор в работата по сигурността и безопасността на публиката в нашия дом - стадион "Георги Аспарухов".

Членовете на НС и УС разгледаха подробно предложението на Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига за разпределение на парите от телевизионни права в последната година от подписания през 2015 г. договор. "ПФК Левски" подписва това разпределение с особено мнение, като категорично заявява позицията си, че няма да подпише одобрения вече от БФС нов договор за телевизионните права и ще използва всички механизми, за да защити правата си като най-популярния и атрактивен за телевизионните зрители футболен клуб в страната.

Като последна точка в дневния ред Илия Христов запозна колегите си от Надзорния и Управителния съвет с годишния отчетен доклад на директора на детско-юношеската школа Йончо Арсов. Бе дадена висока оценка на работата в академията през последната година, като се отчита необходимостта от намирането на допълнителни спонсори, които да подпомагат дейността на школата, за да бъде запазен високият професионален стандарт, наложен в нея".