Методи Томанов ще е новият спортен директор на Левски, съобщи "Дневник". Бившият основен фактор в структурите на Лудогорец отново ще се събере с треньора Георги Дерменджиев, с когото постигнаха най-големите успехи в кратката история на клуба от Разград.

Два пъти той стигна до груповата фаза на Шампионската лига с тандема Дерменджиев (треньор) - Томанов (спортен директор). Ролята на втория е пословична в селектирането на точните играчи, които изградиха гръбнака и специфичния стил на отбора от Разград, стигнал до 7 поредни титли у нас.

Именно желанието на новия наставник е убедило изпълнителния директор Павел Колев и бъдещия силен човек Васил Божков, че това е правилният човек за поста.

Методи Томанов би трябвало да заеме позицията след Общото събрание на акционерите в Левски на 6 март, което ще официализира промените в ръководството.

Освен ключова фигура в проекта "Лудогорец", желаният от "сините" за шеф е играч с над 200 мача и три шампионски титли в екипа на ЦСКА (1980-82 г.). Томанов е титуляр при една от най-паметните победи изобщо на български отбор в Европа - 2:0 над действащия шампион Ливърпул през март 1982 г., когато "червените" елиминират английския колос.

След дните като играч, визитката му включва титла с ЦСКА в ролята на асистент в щаба на Стойчо Младенов (2003 г.), както и период като помощник в националния тим (отново на Младенов) в началото на века.