На специална пресконференция на стадион "Георги Аспарухов" бяха представени част от експонатите, които ще съставят експозицията на Левски.

Официалното й откриване ще бъде на 2 октомври от 19:14 часа.

Илия Христов - председателят на сдружение "Сини сърца", което има основната заслуга за осъществяването на проекта, показа интересни експонати, като внесе повече яснота около експозицията.

Той показа документ, според който Левски е основан на 10 май 1911-а. По време на откриването ще бъде показан и оригиналният протокол №1 от 1911-а.

"Сдружението притежава проткол №1 от 1911 година, но ще го покажем при откриването на експозицията. Той не е в най-доброто си състояние. Там пише, че Левски е основна на 10 май 1911 година съгласно учредителния протокол

Ще ви покажа още документи и защо в един момент клубът започва да празнува през 1914 година. Тогава е регистриран клуба, това е причината 24.05.1914 да се води рождена.

Притежаваме над 200 документа, свързани с историята на Левски. Затова сме направили клубна експозиция, тя трябва да възпитава по някакъв начин. Всеки да разбере какво е Левски", сподели Христов.

Снимка; Dir.bg

На днешната пресконференция той показа още "бронзовата обувка", дарена лично от Наско Сираков.

Оригиналната купа от софийския градски шампионат през 1924-а, както и първата международна купа спечелена от софийски клуб. 

Снимка; Dir.bg