На фона на тежката финансова криза в клуба, Левски получи приятна изненада в навечерието на коледните празници. Букмейкърската компания "8888.bg" дари 93 140 лева на клуба.

Със сигурност тази сума няма как да реши много тежките проблеми в клуба, но със сигурност ще помогне за справянето с някои належащи разходи, като забавените заплати на играчи и персонал.

Дарението е изненадващо предвид факта, че основен спонсор на "сините" е друга букмейкърска компания, която в момента е и основният източник на приходи за клуба.

"От 8888.bg обичаме да подкрепяме добрите каузи, а една от тях е българският спорт. Това бе и една от причините да стартираме нашата кампания "Помощ за българския футбол".

Точно преди празниците направихме дарение в размер на 93 140 лева към ФК Левски, който в момента има нужда от тях. По този начин се надяваме, че клубът ще прекара едни спокойни празници.

Нямаме търпение да помогнем и на останалите отбори в началото на годината, която силно се надяваме, че ще бъде една от най-успешните за родния ни футбол. Ако все още не сте избрали любимия си отбор, може да го направите тук, защото заедно можем да постигнем повече", написаха от компанията дарител.

Междувременно в интервю пред фенската организация Тръст Синя България, треньорът Станимир Стоилов изрази надежда, че феновете на клуба ще могат да осигурява поне 30% от годишния бюджет, а Левски ще функционира като модерен европейски клуб.

"Има огромна бездна между големия европейски футбол и българския футбол. Базите и стадионите ни са като в Европа отпреди 50 години. Оттам следва и спортно-техническата бездна. Ние нямаме място сред големите отбори, защото само им пречим да играят футбол.

Приходът, който Левски генерира, в никакъв случай не е достатъчен. Това е сума за преживяване. Ангажимент на всички в клуба, е отново да запалим искрата, да започнем да функционираме, да намираме нови спонсори, да държим феновете в час със събитията, а те да идват на стадиона, заради добрите ни игри. Да продаваме играчи и евентуално да стигаме до евротурнирите.

Трябва да направим футбола в Левски футболен бизнес, а не просто футбол, в който някой излива едни пари, които отиват в канала, защото не се постигат никакви резултати.

В България първата дума, която кажеш за нещо е "А, това няма как да стане". С убеждение, с работа ще опитаме. Да, може и да не се получи, заради недоверието към всичко, което се случва у нас, но ние сме длъжни да пробваме.

Има скептици, защото през годините се подаваха страшни сигнали, че едва ли не управлението на клуба било у феновете, че те източвали средства... Нищо от това не е вярно. Начинът да преодолеем това е първо да застанем с лицата си. Второ, призовавам всеки да зададе въпросите си и да повдигне темите, които го притесняват. Сега е моментът. Ние не обичаме да се интересуваме, когато е време, а започваме да питаме и критикуваме, когато нещо вече е направено", сподели той.