Ръководството на Левски излезе с официална позиция след публикуваното видео на доскорошния капитан Иван Горанов.

На въпросното клипче (ВИЖТЕ ТУК), левият краен бранител на тима танцува с още двама прители, като и тримата смъкват дрехите си, за да покажат задните си части.

Както и се предполагаше, видеото е заснето доста преди Горанов да дойде на "Герена". Въпреки това, ръководството остро осъжда действията му и ще обмисли какво да бъде наказанието му.

Видеото обаче няма да повлияе на статута на Горанов в Левски и той ще продължи да бъде основна част от тима.

Ето и официалното съобщение, което "синият" клуб публикува на сайта си.

"Левскари,

Днес станахме свидетели на жалък опит за провокация преди съботната среща срещу "ЦСКА-София". В много удобен момент "доброжелатели" разпространиха клип на футболиста на "Левски" Иван Горанов отпреди повече от 2 години. Ясно е, че поведението на Иван на кадрите е недопустимо. За професионален футболист със сигурност, а за играч на любимия "Левски" е направо немислимо да се държи по този начин и никакви извинения в стил "грешките на младостта" не са валидни. Ръководството на "Левски" осъжда подобно поведение и ще проведе сериозен разговор с Горанов, след който ще прецени какво наказание да му наложи.

Вторият капитан на "Левски" също така поиска да заяви следното пред всички Вас:

"Първо искам да се извиня за това видео, което далеч не подхожда на един футболист на Левски, а още повече и капитан. Няма да се оправдавам с това, че е от повече от две години и че съм бил млад и т.н. Съжалявам искрено за поведението си, но откакто се завърнах в "синия" клуб смятам, че давам максималното от себе си на терена, винаги играя до последните си сили за "синята" фланелка и за всички Вас по трибуните. Надявам се, че и извън терена съм показал какво означава да си футболист на "Левски" и какъв пример трябва да се дава на децата и младите футболисти и привърженици. Никога повече няма да допусна подобна грешка, защото вече знам какво е да си професионален футболист и искам Вие да се гордеете с мен."

Ръководството на "ПФК Левски" застава твърдо зад Иван Горанов и вярва, че той има нужните качества да защитава цветовете на клуба и да бъде пример за подражание на подрастващите".