Младият вратар на Левски - Иван Андонов, ще премине в италианския Фиорентина, потвърди собственикът Наско Сираков пред "Блиц".

17-годишният Андонов е сред най-големите таланти в "синята" школа, като вече от няколко месеца тренира с първия тим, а и направи своя дебют в контрола преди началото на сезона.

Интерес към Андонов имаше от няколко италиански клуба, като в крайна сметка той ще поеме към Флоренция.

Първоначално вратарят ще остане под наем в клуба до края на сезона, а през лятото "виолетовите" ще преценят дали да закупят правата му.

В младежките формации на Фиорентина, Андонов ще бъде заедно с друг български талант - Димо Кръстев. Халфът е сред големите таланти в школата на "виолетовите", като в последния месец неизменно е част от групата на мъжкия тим за мачовете в Серия "А".

В същото време продължава сагата около нападателя Найджъл Робърта - единственият играч, който Левски може да продаде за сериозна сума на този етап.

Смяташе се, че нидерландецът е сигурно ново попълнение на хърватския Динамо (Загреб).

Желание да го привлече обаче има и елитен френски клуб, който е готов да плати желаните от Левски 900 000 евро.

Треньорът Славиша Стоянович пък е на мнение, че Робърта трябва да остане до края на сезона, когато цената му може да е доста по-висока, ако нападателят успее да подобри представянето си.

Едва ли обаче мнението му ще има значение, ако наистина се появи клуб, готов да плати 900 000 евро за услугите му.