"Левски" ще предложи на испанския полузащитник Жорди Гомес да прекратят взаимоотношенията си след края на сезона, съобщава БТА.

Гомес е един от най-скъпоплатените играчи на "Герена" с нетно възнаграждение от 15 хиляди евро на месец, но с представянето си през сезона не убеди, че има бъдеще в отбора.

Той имаше моментни проблясъци, вкара 5 гола в 37 срещи, но като цяло разочарова и не оправда очакванията, а пропуснатата дузпа в редовното време във финала за купата на България срещу "Славия" се оказа решаваща и коства трофея на "сините".

Испанецът, който на 24 май ще навърши 33 години, има договор с "Левски" за още един сезон, но самият той призна преди дни, че това не значи нищо и ще има разговори с клубната управа след края на кампанията.

Има сериозна вероятност Гомес дори да е изиграл и последния си мач за "сините", тъй като той е наказан за следващите два от оставащите три мача в първенството срещу "Лудогорец" в Разград и срещу ЦСКА, след които ще има яснота дали "Левски" ще запази шансове за класиране в Лига Европа.

В същото време тимът все още не се е разбрал за нови договори с Роман Прохазка и Васил Панайотов, въпреки че те са сред най-постоянните играчи в отбора и се влагат максимално във всяка минута на терена със "синия" екип.

От ръководството предлагат и на двамата да останат на "Герена" за още един сезон при настоящите им финансови условия, но вероятността те да се съгласят на това е малка. Словакът Прохазка е един от най-нископлатените от чужденците в "Левски", а същата е ситуацията и с Панайотов от българските играчи.