Левски в лицето на изпълнителния директор Павел Колев представи Ивайло Петков, който е спортен директор на тима.

Петков бе назначен преди два месеца, но едва сега се срещна за първи път с медиите и даде подробности около работата в клуба. Пресконференцията продължи един час и бяха разкрити интересни подробности около работата в Левски.

Колев заяви, че е много доволен от назначението на Петков: "Намерих съмишленик в негово лице. Смятам, че в структурата на един клуб е задължително да има спортен директор. Тази позиция е изключително важна и много трудна. Прекарваме много често дните и вечерите с Ивайло Петков в офисите. Работата е много тежка. За мен е много по-лесно да мисля само за развитието на футболния клуб. Направиха се доста сериозни промени в школата, но най-важното, което се случва, е инвестициите в инфраструктурата. Нещата се движат в правилна посока.

Чувствам много спокоен след назначението му. Смятам, че той ще се развива заедно с Левски, а това е важно. Най-много ми харесва, че мислим в една посока за трансферната политика на клуба. В последните 10 години Левски е взел близо 200 футболисти, а от тях само 7 са си тръгнали с трансферна сума. Това обяснява до голяма степен и състоянието, в което заварихме отбора", коментира Колев.

Той даде яснота и около интереса към Тодор Неделев и Кристиан Димитров от Ботев (Пловдив).

"Няма да е голяма изненада, ако кажа, че Левски още се интересува от Тодор Неделев и Кристиан Димитров. Има редица условия, които трябва да се изпълнят, за да се случват такива трансфери. Да се коментира предварително нещо, което е медийна сензация, а не реално, не е правилно. Когато нещо има да се съобщи, ще го научите.

Стремим се информация да не изтича, независимо дали е входящ или изходящ трансфера. Това не е нещо лично към вас (журналистите).

Когато аз дойдох в Левски, клубът бе като разграден двор. Колкото и Левски да е отбора на народа, трябва да се пази информацията и всичко да бъде съобщено както подобава.

Снимка: Стоп кадър

Ако има някакъв шанс тези трансфери да се случат (на Неделев и Димитров), то той не е голям. Опитваме се да бъдем коректни с всички клубове в България. Удари под пояса и контакт с футболисти, които имат договори, не правим. Действаме официално с представители на клуба, които притежават правата на футболиста. Длъжни сме да действаме така, защото сме Левски.

Неделев е голям талант и страхотно момче. До голяма степен е на кръстопът и трябва сам да вземе решение как да продължи кариерата си. До голяма степен зависи от него. Не е наша задача да убеждаваме някой да идва в Левски", заяви Колев.

Ивайло Петков от своя страна съобщи, че селекцията продължава да е закъсняла и това е една от причините за лошите резултати срещу АЕК Ларнака в Лига Европа.

"Продажбата на Давиде Мариани? Отборът разчита на колектива. Миналата година не е имало такъв интерес към него. В Левски не трябва да има звезди, а силен колектив. Сега Мариани бе продаден за доста сериозна сума за България. Търси се футболист на неговия пост, но не на всяка цена. Не искаме да взимаме звезда, а футболист, който ще се впише в колектива и ще помогне за развитието на клуба", добави той.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/3273-66751/0231/bg

Павел Колев за финансите на клуба:

"С огромно удоволствие бих представил финансовото състояние, но все още сме в процес на изготвяне на междинен финансов отчет. Сега мога само да кажа, че състоянието на клуба е драстично променено и няма нищо общо с това през януари"

"Погасяваме редовно задължения. Голяма част са разсрочени, защото става въпрос за суми, които няма как да бъдат платени наведнъж. Опрощаване от бивши собственици няма, не се е случвало. Най-много тежат задълженията към агенти, т.нар. комисионни договори. Има задължения, които датират от 2013-а година. Всяко по отделно не ни притеснява, но събрани заедно оформят неприятна сума. Това обаче по никакъв начин не се отразява на лицензирането. Има споразумения за разсрочване и си плащаме

"Откакто аз съм в клуба, нямаме неплатено задължение, включително към агенти".