На официална пресконференция Левски представи новия си изпълнителен директор и новите членове на своя Управителен съвет.

Изключително важната роля на изпълнителен директор, която в последните две години заемаше Павел Колев, ще бъде изпълнявана от адвокат Иво Ивков.

Синът на легендата Кирил Ивков е добре познат на феновете на клуба, като от доста години помага на Левски в различни съдебни дела. Той има богат опит в спортното прави и с работата си в УЕФА. Ивков обяви, че основният му приоритет е финансовото стабилизиране на Левски, а след това да се мисли и за подобряването на спортно-техническите резултати.

Клубът ще има и нов Управителен съвет, като него председател е легендата на "сините" Даниел Боримиров.

Той и преди е заемал ръководни позиции в клуба, като сега ролята му ще е близка до тази на спортен директор. Боримиров ще помага на Станимир Стоилов, ще има задачата да се грижи за школата.

Непознатото ново име в Управителния съвет е това на Радослав Разпопов, който е представител на компанията спонсор "Palms Bet".

Разпопов ще има задачата да привлича нови партньори на Левски, както и да развива търговксата дейност на клуба.

Снимка: Bulphoto

От тримата най-много говори изпълнителният директор Иво Ивков, който открито заяви, че лицензът на клуба е застрашен и виси постоянно. Ако няма разрочване на доста от задълженията, бъдещето на Левски ще е все така неясно и незавидно.

"Повечето левскари ме познават. Имам един 18-годишен опит в Апелативната комисия на УЕФА. Това ми даде много знания, аз да наблюдавам какво се случва в европейския футбол. Това ми даде контакти с изключителни хора. За мен по-важно е какво се случва с клуба сега.

От януари 2020 се намираме в безпрецедентна ситуация и така до днес. Необходими са мерки. Амбициозна задача за нас е да започнем по план веднага. Трябва да върнем Левски на мястото, което му се полага и това да стане постоянна величина. Ние бавно забравяхме кои сме, не само като клуб, но и като общност от милиони.

Първо трябва да постигнем финансова стабилност. Необходимо му е подобрение на приходите. Палмс бет ни помага много и подкрепя. Необходимо ни е да привлечем още партньори. Това няма да стане с лозунги от миналото. Решаваща си остава ролята на феновете. Те са нашата опора и цел. Прозрачност в разходната част. Новият УС трябва бързо да спечели доверието на левскарите. Считам, че нямаме право на грешки. Вторият ни приоритет е да се върне европейската атмосфера на "Герена", Да върнем изцяло публиката. Това става с добър футбол. Това ще стане с най-подходящия треньор на Левски, който е в момента. Пълно доверие. Г-н Сираков е незаменима фигура. Трябва да работим в една посока.

Обезпокоен съм, но не съм отчаян. Първият период до март месец ще е много труден. Трябва да се српавим с някои наложителни плащания, да отложим други, да обжалваме трети.

Мисля, че стъпка по стъпка ще успеем да извървим целия път", заяви той.