Левски представи новия треньор Николай Костов с пресконференция пред медиите, а той бе лаконичен и не пожела да влиза в дълги монолози около началото на втория си период в клуба. Наставникът обяви екипа си, заяви задоволство от селекцията и призова за подкрепа и добра работна среда, за да се постигнат високи цели.

"Искам да представя екипа, с който ще работя - каза Костов. Това са Божидар Митрев - треньор на вратарите, Тимур Скорак - кондиционен треньор, Кирил Настаренков - помощник-треньор. Поканил съм Саид Ибраимов да бъде част от щаба и се надявам в най-скоро време да се включи.

Знам в какъв момент попадам в Левски. Има предстартово вълнение.

Мога да заявя, че поемам цялата отговорност, защото съм имал цялото време на света да мисля и да преценявам. И знам каква ми е отговорността.

Основната причина да се съглася да дойда в Левски е, че ще се борим на два фронта. Да оцелеем като клуб и да побеждаваме на терена. Много добра селекция е напарвена и отборът има потенциал да се справя с много по-сериозни задачи.

Снимка: Bulphoto

Очаквам да бъда подкрепен от феновете, защото това е много важно за мен. Очаквам да бъде подкрепен също така и от играчи, и от ръководство.

Надявам се да имаме добра работна среда.

Схемата на игра зависи от самите трансформации.

Вече не говорим за схеми в съвременния футбол, тъй като има няколко етапа, в които се развива един отбор. Схемата трябва да бъде такава, че отборът да побеждава. Няма да бъде точно такава, каквато е била досега. Философията се променя малко.

Отборът трябва да промени малко поведението си, когато владее топката. Трябва да доминираме на полето и трябва да оказваме голямо напрежение върху нашите противници. Това ще бъде моя цел номер едно."

Изпълнителният директор на Даниел Боримиров представи новия треньор, позира с фланелка с №1 на "сините" до него, а после обяви:

"Искам да благодаря на Ники, че се съгласи да приеме диригентската палка на нашия клуб в толкова труден момент. Той ще има всякаква подкрепа, каквото зависи от нас.

Ще го подкрепим, за да може Левски да върви нагоре и да печели всеки мач.

Не е тайна, че през тази година Левски ще се бори за първото място. Ще се бори за титла.

Целите ни са високи и ще ги преследваме."

Снимка: Bulphoto