Левски официално представи второто си ново попълнение - хърватинът Анте Блажевич.

26-годишният Блажевич играе на позицията десен краен бранител, като договорът му със "сините" е за следващите два сезона.

Той пристига на "Герена" като заместник на твърдия титурляр през изминалия сезон Драган Михайлович, който не успя да се разбере с клуба за нов контракт.

В последните два сезона Блажевич бе част от босненския гранд Железничар (Сараево), с който завърши на шесто място в местния елит, а в Левски той идва като свободен агент.

Роденият в Сплит играч е юноша на местния Хайдук, но още 18-годишен заминава за Белгия, за да се присъедини към Оостенде. Той записва само 6 мача в белгийския елит, преди да премине през третото ниво на немксия футбол с тима на Хилдесхайм, както и през второто ниво на словенския футбол с тима на Брежице.

Последните три сезона и половина от неговата кариера преминават в елита на Босна, където освен за Железничар, играе и за Челик.

Блажевич е бил част от всички юношески тимове на Хърватия.

Още преди дни Станимир Стоилов призна, че оптималният вариант е Драган Михайлович да преподпише, но първо между клуба и играча имаше разминавания около възнаграждението, а след това и около дължината на договора.

В крайна сметка отказът на Михайлович наложи транфера на Блажевич, който очевидно вече е бил набелязан като потенциален заместник заради краткия период, за който се осъществи сделката.

Освен Блажевич, на поста десен бек Левски разполага и с юношата на тима Патрик-Габриел Галчев.