След Георги Миланов, Левски успя да преподпише с още един от основните си играчи - централният бранител Хосе Кордоба.

Панамският национал подписа за три години със "сините", като договорът му влиза в сила от 1 юли.

Това по всяка вероятност означава, че Левски ще откупи Кордоба, защото към момента той играе под наем от панамския му клуб Индепендиенте де ла Хорера, а в споразумението между двата тима имаше фиксирана откупна клауза.

20-годишният бранител бе едно от първите попълнение след идването на Станимир Стоилов начело на клуба, като бе прието с голяма изненада.

Причината бе, че до този момент Хосе Кордоба играеше за състава на Етър във Втора лига, но Стоилов бързо го наложи в центъра на "синята" отбрана, а израстването му в последните месеци е видимо за всички.

Кордоба вече записа 16 мача за Левски, превърна се в основен бранител на "сините" и вече е панамски национал. Освен добрите му игри, със сигурност причина за дългосрочното обвързване на Левски с Кордоба е младостта му и потенциала за неговото развитие и евентуална продажба.

Днес също така се появиха информации, че Левски работи усилено и по задържането на Филип Кръстев за следващия сезон. Там ситуацията е по-сложна, защото халфът е собственик на "Сити груп", която притежава десетки клубове из Европа и може да прецени, че ще прати играчаа в един от тях.