"Левски" прие оставката на Живко Миланов и се разделя с един от най-младите треньори, които някога е назначавал.

Бившият капитан на тима пое отбора в изключително труден момент, когато нито имаше селекция, нито яснота дали изобщо ще бъде започнат сезона заради куп финансови неуредици.

37-годишният треньор обаче подаде оставка в петък, минути след като "сините" паднаха с 1:3 от Ботев (Пловдив) навън.

Това бе четвърто поражение в първите пет кръга за гранда.

"Днес, 22 август Надзорният и Управителният съвет на "ПФК Левски" на съвместно заседание взе решение да се съобрази с желанието на наставника на представителния отбор Живко Миланов да се оттегли от поста. Изказваме огромната си благодарност към него за това, че пое изключителната отговорност да застане начело на отбора в безспорно най-тежкия момент в историята на клуба.

Убедени сме, че лошите резултати на "Левски" от началото на сезона не трябва да бъдат приписвани единствено на Живко Миланов. Разговори за нов старши треньор на "ПФК Левски" ще стартират в началото на новата седмица", написаха на сайта на клуба.

От понеделник започва операция "Станимир Стоилов", който е претендент №1 за поста и най-желан от ръководството, а и от феновете.

Специалистът не е работил в любимия си клуб вече 13 години, след като постигна огромни успехи с него, вкара го в групите на Шампионската лига и стигна четвъртфинал за Купата на УЕФА.