Левски пусна жалба срещу рефера Георги Кабаков, който свири при конфузното 1:3 от Ботев (Вр) в неделя. Домакинската загуба от опашкаря прати "сините" на цели 7 точки зад лидера Лудогорец.

Кабаков отсъди по една доста спорна дузпа и за двата отбора още през първото полувреме, а в последните минути изгони последователно треньора на Левски Славиша Стоянович за бурен протест на тъчлинията и полузащитника Хали Тиам с втори жълт картон.

Преди този двубой клубът от "Герена" неведнъж е изразявал официално и писмено нежелание Кабаков да свири мачове на "сините" заради предишни негови изяви. Левски очевидно се вижда жертва на свирката на този арбитър, което не трогва БФС при нарядите.

Централата категорично отказва да се съобразява с искания на клубовете при назначенията, което всъщност е и практиката по света. Не че някъде, освен в България, клубовете пишат декларации кой съдия искат и кой - не, да им ръководи мачовете...

Жалбата, входирана днес, означава, че Апелативната комисия трябва да се запознае със случая и може да се стигне до наказание на Кабаков, ако се реши, че той е направил сериозни грешки.