"Левски" работи изцяло по два основни въпроса в тази седмица, която може да има важно значение за клуба. На 19 юни той трябва да декларира параметрите на финансиране, както и конкретните източници на такова за следващата спортно-състезателна година. Изискването е на БФС и се отнася за всички клубове.

Те представиха своята документация на 9 юни, а за "сините" бяха дадени 10 дни отсрочка.

Така проблем №1 е намирането и договарянето с генерален спонсор, като в публичното пространство продължава да се върти името на букмейкърска компания. С този въпрос са се заели и Наско Сираков - нов притежател на 51 процента от акциите, и Тити Папазов (който има 35 процента), и изпълнителният директор Павел Колев.

В същото време основно върху Сираков лежи отговорността по втората тема, която трябва да намери разрешение в рамките на лятото - драстично редуциране на заплатите и като цяло на перо "разходи".

За месец май "Левски" е дал за възнаграждения и осигуровки над 800 000 лева, а за да оцелее при големите си дългове и нарастващ такъв към НАП, трябва да намали сумата поне наполовина, и то спешно.

В документацията, представена пред БФС след независимия одит в клуба през април, има стряскащи суми за заплати на футболисти и треньори. Затова и раздялата с тях никак не е лесна, както вече личи от тази с Петър Хубчев и щаба му. Специалистът едва ли ще се откаже от 12 дължими му заплати, а те възлизат на над 300 000 лева.

Има чужденци в състава, които се подписват под суми от над 25-30 000 евро месечно, въпреки че не са получавали такива за март (изплатени частично), април и май.

Освен датата 19 юни, ключова е и следващата - 20 юни, когато "Левски" отново трябва да плаща заплати. За миналия месец това се случи с даренията на феновете, но и  благодарение на преведени от УЕФА около 230 000 лева, както и на дарението на депутата Делян Пеевски (500 000 лв.). Тоест - допълнителни суми в касата почти покриващи почти цялата сума за заплатите.

Засега през този месец не се очаква в приходната част да има такива "приятни изненади".