Левски "работи по въпроса" за смяна на собствеността, обяви директорът в клуба Павел Колев. Той не внесе повече разяснения, но бе цитиран от в. "Меридиан мач".

Не е ясно как точно може да се извърши такава смяна без съгласието на Георги Попов, настоящият притежател на 86,6% от акциите. Други 10% са в сдружението "Тръст Синя България", а останалите - при дребни акционери.

Към момента Попов е обявен за издирване с обвинение в участие в организирана престъпна група.

"Аз самият не знам какъв ще бъде бюджета през новия сезон. Възможно е да има развитие около смяната на собствеността в началото на другата седмица. Работя по въпроса", казва директорът Колев пред колегите от "Меридиан Мач".

Левски е в сериозна финансова криза от януари насам, когато генералният спонсор на клуба спря парите към "Герена".

Клубът дължи и големи суми на играчи, мениджъри и компании по извършени услуги, както и 5 млн. лева към НАП, които се погасяват с ежемесечни вноски.

Преди дни премиерът Бойко Борисов също добави мистичност към ситуацията около издръжката на Левски, като обяви, че "те заслужават да им се помогне и ще им се помогне". Без да конкретизира как точно може да стане това.

Преди да бъде въведено извънредното положение у нас, Борисов бе обявил, че има готовност държавният тотализатор да стане генерален спонсор на клуба.