Неприятни новини пристигнаха за "Левски" от Испания, съобщи "Труд".

"Сините" имат неуредени финансови отношения с академията на Христо Стоичков, която снабдява "Барселона" с млади и талантливи играчи.

Каталунският вестник "Sport" разказа как от "Герена" все още не са платили на школата на за трансфера на Божидар Краев в датския "Мидтиланд". Именно поради тази причина ръководните органи на клуба са сезирали УЕФА.

Европейската централа въведе правило за солидарност, свързано с бъдещи сделки. При всеки трансфер на играч, родната му школа има право на процент.

В случая става въпрос за под 100 000 евро.

В Каталуния разкриват, че собственикът на "Левски" Спас Русев вече е бил потърсен по този казус и е бил категоричен, че той ще се реши в най-кратки срокове.

Това не е единствената финансова неуредица пред "Левски". В началото на годината "сините" загубиха дело в КАС от бившия си играч Дъстин Мюлдер, а преди месец, отново вестник "Труд" съобщи за дълг на "Левски" към "Рен" за наема на португалеца Афонсо Фигередо.

Около финансовата стабилност на клуба има доста въпросителни, като преди мачовете с "Вадуц" заплатите на играчите бяха забавени с 3 месеца.