От Левски ще направят огромен жест на уважение към Наско Сираков. "Сините" ще пуснат специални юбилейни монети за 60-годишнината на собственика и клубна легенда.

"Всеки един от нас в даден момент от живота си е колекционирал нещо. За футболните фенове това вероятно са били стикерите на Panini, специалните издания на дадени списания или вестници, фланелките на любимия отбор за юбилей или специален повод. Именно в духа на модерния свят ще представим на феновете първата по рода си NFT колекция посветена на Наско Сираков", казаха от клуба.

На 26 април голмайстор №1 за "сините" навърши 60 години. Ще бъде организиран онлайн аукцион за физически монети с лика му и ше бъдат пуснати в продажба 600 NFT-та, които отразяват най-славните мигове от кариерата на футболната легенда. На тях ще бъде изобразен и автограф от него. 

Идеята на ръководството на Левски е да даде ценен подарък за феновете си и да покаже уважение към всичко, което е направил Сираков за отбора.

Той има 165 попадения за отбора, като по този показател се нарежда на първо място във вечната ранглиста. Като играч Сираков има няколко периода в Левски.

Юноша е на "сините" и дебютира за мъжкия тим през 1980 година, като после играе със синята фланелка в периодите от 1983-1988 година и след това 1991-1992 година и 1993-1994 година.