Днес бе изключително важен ден за футболния "Левски", който проведе Общо събрание на акционерите.

Неговата основна цел бе да се приемат промени в членовете на Надзорния и Управителния съвет, както и да се запознаят всички акционери с актуалната финансова ситуация на клуба.

Общото събрание започна още в 11 сутринта, а около шест часа по-късно бе произведена и първата новина.

Тя е, че финансистът Венцислав Димитров ще е новият член на Надзорния съвет на клуба. В съвета на този етап остават досегашните членове Наско Сираков, Константин Баждеков и Петър Ганев.

Този ход бе очакван, защото Венцислав Димитров е представител на бетинг компанията "Palms Bet", която вчера официално разшири партньорстовто си с Левски.

Компанията се зае с голяма част от издръжката на клуба, като освен това ще придобие контрол над доста от административните отдели и структури на Левски. Вероятно Венцислав Димитров ще е човекът, който ще следи за харчовете на клуба, най-вече на средствата, които влизат в клуба от "Palms Bet".

Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков, който временно изпълнява длъжността и осигури прехода до влизането на генералния спонсор в клуба, даде добри новини за финансовото състояние на "сините".

"След днешното събрание се отдалечаваме от опасността за фалит на клуба. Напротив, работим усилено за подобряването на финансовото състояние на Левски. Изчистваме задълженията си. Досега ни притесняваха лихвите по забавените плащания, но всички те са обезпечени", обясни финансистът.

"В момента заплатите в първия отбор са 150 000 лева месечно. Миналия сезон те бяха по 800-900 хиляди на месец, сами може да си направите сметка за разликата. Разчитаме, че нещата ще се подобряват и на нашите партньори. С тях се водят сериозни преговори още от преди аз да съм в клуба. Това е дълъг период на съвместна работа. Те знаят за всичките ни задължения и неслучайно приеха, че сме перспективен партньор", заяви на пресконференцията след Общото събрание директорът на Левски.

Новият член на Надзорния съвет на Левски - Венцислав Димитров, се представи, както и ролята, която ще изпълнява в клуба.

"Представител на спонсора Palms Bet съм. Финансист съм и 25 години се занимавам с това. Бил съм банков директор и съм се занимавал с управление на активи. Не сме дошли тук, за да изсипем някакви пари за реклама", каза новият силен човек в управата на клуба.

"Договорът е за 5 години, Сумата за всяка година е приблизително една и съща. Важното е да се чистят най-важните задължения - заплати, данъчни задължения. Така ще се успокои ситуацията", увери Димитров.

"Господин Петров е движещата сила на тази сделка. а всички ние сме левскари по душа. Не искаме да правим просто сделка, а да върнем Левски там, където му е мястото. Защо Левски да не стане шампион?", попита той.

Венцислав Димитров призна, че се водят разговори за нов изпълнителен директор на Левски, но на този въпрос може да отговори изпълнителният директор на Palms Bet Лъчезар Петров. "Моята роля е да осигуря парите и да контролирам харченето им", завърши финансистът.