Левски излезе с позиция след неприятните сцени, които се разиграха през първата част и по време на почивката на съботното Вечно дерби срещу ЦСКА.

Тогава между феновете на двата отбора летяха ракети, а на полувремето дори е съществувал вариант мачът да бъде прекратен, ако нещата не се успокоят.

Всичко започна в средата на първото полувреме, когато няколко ракети от Сектор "Б" полетяха в посока Сектор "А", където бяха разположени фенове на ЦСКА.

На полувремето обаче престрелката се пренесе между секторите "В" и "Г". Тогава двете публики периодично изстрелваха ракети по посока противника, а като по чудо не се стигна до сериозно нараняване.

Вероятно това ще донесе сурови санкции и за двата гранда, а относно случилот се от Левски написаха:

"ПФК Левски" категорично се разграничава и осъжда използването на нерегламентирани пиротехнически средства и изстрелването ракети, които съпътстваха мача с "ЦСКА-София" на Националния стадион в събота.

За нас човешкото здраве и живот са на първо място и като ръководство призоваваме да бъдат взети мерки, тези прояви да не бъдат допускани в бъдеще.

Освен всичко това, клубът търпи неспирни финансови санкции за подобни прояви. Напомняме, че за евроучастието ни през тази година "Левски" е глобен с близо 280 000 лева, а за последния домакински мач на стадион "Георги Аспарухов" финансовата санкция е над 10 000 лева.

Снимка: БТА