Ръководството на Левски ще подпише договор със Стайн Спирингс дори да не успее да откупи правата на халфа до края на трансферния прозорец, съобщава Тема Спорт.

В момента "сините" са в напреднали преговори с последния в елита на Нидерландия Валвайк за 23-годишния полузащитник. Той има договор с настоящия си клуб до лятото, което означава, че Левски може още сега да парафира предварителен контракт с него, който да влезе в сила след края на кампанията, когато играчът ще пристигне на "Герена" като свободен агент.

Спирингс не замина на зимна подготовка в Португалия с настоящия си отбор, за да чака евнтуално развитие по трансфера си. Той вече посети София, разгледа базата на "сините" и проведе разговори с шефовете на клуба. Изпълнителният директор Павел Колев пък разкри, че халфът е останал доволен от видяното.

От "Герена" все пак се надяват, че ще постигнат договорка с Валвайк и до дни ще обявят Стайн за свой играч. Столичани бяха категорични, че ще платят по-малко от 500 хил. евро за него, въпреки че нидерландците настояват за подобна сума.