Левски се похвали с над 1 милион лева, които феновете на тима са генерирали в помощ на клуба рамките на 40 дни.

Точно преди толкова време стартира кампанията "Левски е вечен", която имаше за цел чрез посещение на мачове, закупуване на артикули и различни кампании, феновете да успяват да събират поне 150 000 лева на месец.

Идеята бе тази сума да покрива някои от най-належащите плащания в тези много трудни за клуба времена.

Успехът на кампанията обаче многократно надмина очакванията, като само за 40 дни феновете на Левски са допринесли с точно 1 002 282 лева.

Това прави приблизително по 25 хиляди лева дневна помощ от страна на привържениците.

Най-голямата част от тази сума е генерирана от закупуването на артикули от клубния магазин. Това перо е донесло над 400 хиляди лева. Огромен дял от този милион идва и от продадените билети, които са на стойност 328 хиляди лева.

Други пера от кампанията са виртуалните билети, паричните дарения, както и подновяването на членските и абонаментни карти.

Левски продължава да е в изключително тежка финансова ситауция, но благодарение на фенската активизация, за първи път от над две години, отборът не дължи нито стотинка на настоящите си играчи.

Тази събрана сума помогна на клуба да започне разплащането с някои бивши играчи и служители, които поставят получаването на професионален лиценз за новия сезон под въпрос.