Левски официално представи нидерландският бранител Келиан ван дер Каап.

Договорът му със "сините" е за две години и половина, като 23-годишният играч идва като свободен агент, а последният му клуб е датският Виборг.

За цялата есен обаче той изигра само 38 минути за тима на Виборг, който е осми в датския елит. Със сигурност този показател не е особено обнадеждаващ за класата на нидерландеца.

Той впечатлява с ръста си, а в нидерландия доби популярност не с футболните си качества, а с очевидната приликата със своя сънародник Върджил ван Дайк.

Ван дер Каап започва кариерата си в тима на Харкемасе Бойс, след това играе във втория тим на родния си Грьонинген, преди да запише 11 мача за Камбур във второто ниво на нидерландския футбол.

През миналия сезон централният бранител бе титуляр за израелския Макаби (Нетаня), който завърши на седмо място в местния елит, а вече споменахме за неуспешния му престой във Виборг тази есен.

С идването му на "Герена", се очаква от Левски да си тръгне сверномакедонският национал Гьоко Зайков, който макар и твърд титуляр в отбраната на тима, взима над два пъти по-голяма заплата от Ван дер Каап.

Именно това е основната причина за неговото привличане. Ниските му финансови претенции, статуса му на свободен агент, а вероятно и Станими Стоилов е имал поглед над играта му и е преценил, че той ще му свършли работа.

Както добре знаем, ситауцията в Левски продължава да е изключително тежка, като клубът по всякакъв начин опитва да съкрати разходите си.

Именно заради това от клуба си тръгна Борислав Цонев, очаква се скоро да го последва и брат му Радослав.