Отборът на Левски се раздели с титулярния си централен бранител Гьоко Зайков, съобщиха "сините" чрез официалния си сайт.

Северномакедонският национал пристигна на "Герена" през лятото и се превърна в неизменен титуляр в центъра на отбраната, но още с началото на зимната подготовка се появиха информации, че дните му в клуба са пред своя край.

Основната причина е, че 26-годишният играч бе сред тези с най-висока заплата в клуба, а с привлечените Ноа Сонко Сундберг и Килиън ван дер Каап, Станимир Стоилов има достатъчен избор на тази позиция.

Зайков изигра 16 мача за Левски и вкара един гол, като дори по времето си на "Герена", неизменно бе викан в селекцията на Северна Македония.

Към бранителя е имало интерес от няколко клуба, като това е накарало и двете страни бързо да се споразумеят за разтрогването на контракта.

Със сигурност при други финансови обстоятелства на "Герена", Стоилов щеше да задържи Зайков, но сега се очаква през пролетта клубът да залага на Сундберг и Хосе Кордоба като двойк в отбрана, а Ван Дер Каап да е тяхна резерва.

Освен Зайков, от Левски заради високото си възнаграждение си тръгна и Борислав Цонев, няма да е изненада, ако неговият брат близнак Радослав също напусне в близките седмици. Огромна част от състава на "сините' е с договори до края на сезона, като всеки от тях е свободен да преговаря с други клубове за своето бъдеще.