Всички футболисти в "Левски" са получили дължимите им заплати, пише "Мач Телеграф".

Именно това бе един от сериозните проблеми пред клуба в последните седмици, защото някои футболисти не бяха получавали своите възнаграждения от началото на календарната година, а заради всички тези неясноти доста играчи отказваха трансфер на "Герена".

Предполага се, че обстановката при "сините" вече е далеч по-спокойно поне от тази гледна точка, а играчите нямат притесненията от началото на сезона.

Ситуацията обаче остава много тежка на терена, където отборът започна сезона с три загуби от три мача - историческо дъно за столичния гранд.

Непрестанно се работи и по този въпрос, като се очаква в близките дни на "Герена" да пристигнат петима нови, които да засилят качестовто и конкуренцията в състава.

Подсилване се търси на няколко поста. Това са централен защитник, десен краен бранител, дефанзивен халф и централен нападател.

Известно е, че "сините" са напреднали преговори за национала Бирсент Карагерен от Локомотив (Пловдив). Собственикът на "смърфовете" обаче отрече подобни слухове.

Около поста централен нападател Живко Миланов е искал да върне в тима Исмаил Иса, но Наско Сираков е стопирал подобна сделка. За върха на атаката до последно ще се чака младежкия национал Преслав Боруков, който е дал дума на Сираков, че ще заиграе в Левски, ако в близките дни не си намери отбор в чужбина.

По всяка вероятност на останалите постове ще се търсят свободни агенти от чужбина. Рискована стратегия, особено с тавана на заплатите на "Герена".

Свидетели на подобни грешки станахме през зимата, когато в Левски пристигнаха няколко чужденци, повечето от които с доста спорни качества, а зимната селекция си бе провал.

На този етап обаче е сигурно, че ако Левски не се подсили спешно на няколко поста, то клубът ще бъде много сериозно въвлечен в битката са спасение през този сезон.