Левски планира нова разпродажба на ключови играчи през лятото, а нейната цел е погасяването на нова порция належащи дългове.

Именно по този начин - с продажба на играчи, "сините" изчистиха главницата към НАП, като сега основната цел пред клуба е да разчисти сметките си със Столична община, пише "Мач Телеграф".

Левски дължи малко над 2 милиона лева на общината за неплатени данъци и такси, като около 700 000 лева от тази сума са лихви.

Разчистването на сметките с общината е едно от условията, които трябва да се изпълнят, за да може вече реално да се обсъжда отдаването на стадион "Георги Аспарухов" на концесия или да се планира каквато и да негова реконструкция.

Единственият начин да се осигурят тези средства е нова продажба на играчи, като почти сигурни напускащи са Хосе Кордоба и Рикардиньо.

Към двамата има интерес от клубове, готови да платят за услугите им, като особено сериозен е интересът към Хосе Кордоба. Редица клубове от Европа ще се борят за подписа му, като за панамеца е ясно, че при всички случаи ще бъде продаден.

Ако в следващите месеци Левски успее да погаси и дълга си към Столична община, то клубът ще има единствено дългът към Васил Божков, който е и доста сериозен. Става въпрос за 17 милиона, които на този етап бизнесменът не си иска, но няма никакви гаранции, че той няма да го направи в бъдеще.