От "Левски" излязоха с официална позиция, свързана със съдийството на Волен Чинков при снощното гостуване на Локомотив в Пловдив.

"Сините" загубиха с 1:2, като недоволството им е свързано с добавеното време, дадено от Чинков в неделя вечер.

Ето и какво написаха "сините":

"Обръщаме внимание на един тревожен факт, на който станахме свидетели по време на двубоя между "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" на "Лаута". На ваше разположение сме предоставили извадка от ситуации през второто полувреме, в които общото загубено време от смени и прекъсвания на играта за оказване на медицинска помощ е 12 минути. На фона на всичко това, главният рефер Волен Чинков назначи само 3 минути продължение на срещата. С това не искаме да оправдаем загубата на "Левски", но искаме да обърнем внимание, че подобни плахи прояви на съдиите не помагат с нищо на футбола, след като само в рамките на последните дни в европейските клубни турнири станахме свидетели на огромни продължения при далеч по-малко накъсвания на играта.

Надяваме се искрено да бъдат взети мерки и съдиите да проявяват по-голяма смелост, независимо от резултата на терена!", написаха столичани на официалния си уебсайт.