Левски започна лятната си подготовка с група от 17 футболисти, от която отсъстваха националните състезатели и един от чужденците. "Сините" ще заминат на лагер в Правец на 16 юни и ще се подготвят там до края на месеца.

От тренировката отсъстваха националите Виктор Любенов, Антоан Стоянов, Дейвид Михалев, Асен Митков, Марин Петков и Преслав Бачев. Фабио Лима пък е изпуснал полета си и ще бъде глобен, разкри треньорът Станислав Генчев.

В първото занимание се включи и единственото до момента ново попълнение Майкон.

Треньорът Станислав Генчев очаква още трима нови в следващите дни.

"Вярвам, че до края на седмицата ще финализираме три трансфера - каза новият наставник. - Единият е почти готов. Абсолютно съм наясно как искам да изглежда отборът. Ще сменим системата на игра."

До момента "сините" са обявили три контроли - на 22 юни със Спартак (Плевен) в Правец, на 6 юли с Арда (Кърджали) в София и на 13 юли отново в столицата с израелския Макаби (Нетаня). От клуба ще обявят допълнително съперниците за още контроли.

Групата на Левски за началото на подготовката: Пламен Андреев, Иван Андонов, Майкон, Келиан Ван Дер Каап, Вендерсон Цунами, Карлос Охене, Рикардиньо, Джавад Ел Джемили, Илиян Стефанов, Евертон Бала, Асен Чандъров, Кристиян Йовов, Патрик-Габриел Галчев, Патрик Мислович, Борислав Рупанов, Кристиан Димитров и Асими Фадига.