Намиращият се в сериозна финансова криза тим на Левски успя да погаси вноската си към Националанта агенция по приходите и за месец юли.

Клубът обяви чрез официалния си сайт, че агенцията е получила нужната сума от 143 000 лева.

В началото на годината, когато клубът изпадна в тежко финансово състояние, бе обявено, че "сините" трябва да внасят тази сума в продължение на 34 месеци.

От февруари насам феновете успяваха да съберат тези 143 000 лева в края на всеки месец, но през юли събраната сума бе 98 540 лева.

Все пак НАП получи остатъка от дължимото, изтегляйки пари от запорирана сметка клуба в Първа инвестиционна банка.

В тази сметка влизат приходите от онлйан магазина на клуба, така че може да се тъврди, че и този път заслугата е изцяло на феновете.

Състоянието на клуба обаче остава критично, а вече няколко от ръководните фактори намекнаха, че вариантът "фалит" не е невъзможен и не е толкова далеч във времето.

"Сините" спешно се нуждаят от спонсорски договори, за да могат да продължат професионалното си съществуване, както и да задържат част от настоящите си футболисти.

Ето и какво написа клуба на официалния си сайт:

"Уважаеми привърженици,

Ръководството на "ПФК Левски" продължава да изпълнява стриктно задълженията си към държавата, плащайки поредната вноска по разсроченото задължение към НАП за месец юли 2020 г.

Клубът внесе 98 540 лв. по споразумението, а разликата до 143 хиляди лева, колкото е дължимата месечна сума, както и в предишни месеци бе изтеглена от запорираната сметка на клуба в Първа инвестиционна банка, в която влизат приходите от онлайн магазина на клуба.

Голяма част от сумата по вноската за месец юли беше събрана благодарение на Вас - привържениците на "Левски" в дарителската кампания "Един за всички, всички за Левски".