Сделката за смяна на собствеността на "Левски" е все по-близо. Очаква се в близките дни потенциталните купувачи от "Юнайтед Груп" официално да обявят интереса си към "сините", пишат от "Тема Спорт".

Компанията поиска пълен одит на столичния клуб, а след неговото приключване резултатие изглежда са били задоволителни. С малки отклонения, дълговете на клуба са около 30 милиона лева, каквито са били и първоначалните очаквания.

Сделката вероятно ще стане факт по време на зимната пауза в родното първенство.

От "Герена" вече на няколко пъти заявяваха за интерес от страна на "Юнайтед Груп", като това сториха както мажоритарния собственик Наско Сираков, така и изпълнителния директор Ивайло Ивков.

Представители на кандидат-купувачите изгледаха и Вечното дерби с ЦСКА, като тогава са провели среща с ръководството на "Левски".

Междувременно пък Апелативната комисия към БФС не взе решение по казуса "Левски" и наказанието на "сините" за един мач без публика заради нараняването на физиотерпевта на "червените" Иван Христов.

Днес комисията отложи заседанието си за 3 октомври (понеделник), когато столичани гостуват на Берое. Реално наказанието трябва да бъде изтърпяно на 8 октомври срещу Ботев (Пловдив), но от клуба вече окуражиха феновете си да отидат на стадиона.