Левски официално внесе заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион "Георги Аспарухов".

Това се казва в съобщението, което "сините" публикуваха към своите фенове на официалния си сайт.

Преди месец Левски създаед дружество "Стадион Георги Аспарухов", което има за цел за подобряването на инфраструктурата на клуба и евентуално изграждането на нов футболен стадион или изграждането на нов такъв.

"Сините" предприеха нужните процедури за придобиването на права за инвестиране и управляването на стадиона дългосрочно.

Нужните документи са внесени в Областната администрация и Министерството на младежта и спорта.

Ето какво написа Левски на официалния си сайт:

"Скъпи левскари,

На 29.02.2024г (четвъртък), чрез целево създаденото проектно дружество "Стадион Георги Аспарухов" ЕАД, ПФК "Левски" АД внесе официално до Областна администрация София и Министерство на младежта и спорта, заявление за стартиране на процедура по учредяване на безвъзмездно право на строеж на стадион "Георги Аспарухов".

В изпълнение на изискванията на Закона, на вниманието на отговорните институции, бе предоставена инвестиционна програма, съпътстваща искането на ПФК "Левски" за придобиване на всички права да инвестира и управлява стадиона дългосрочно.

Вярваме, че екипът ни направи първата и най-важна стъпка по пътя към изграждането на нов дом на нашия любим клуб. Мотивация и отговорност е да следваме верния път заедно - всички ние, в името на "Левски".

С уважение: ПФК "Левски""