Левски все пак ще получи сума за избягалия си юношески национал Стивън Жерард Гаоте.

Смятаният за най-голям талант в "синята" школа футболист отказа да подпише професионален договор с клуба и си уреди трансфер, при това доста престижен в западноевропейски тим.

Гаоте, който е юношески национал на България подписа с френския Рен, известен с това, че има една от най-добрите и продуктивни школи в цяла Европа.

Все пак според разпоредбите на ФИФА, Левски трябва да получи компенсация за избягалия си талант. Макар Гаоте да нямаше професионален договор, Световната футболна централа има ясни правила при подобно взимане на юноши без трансферна сума.

Според регулации, Рен ще плати 100 000 евро на Левски като компенсация. Разбира се, че тази сума не представлява никакъв проблем за французите, но пък ще бъде в помощ на "сините", макар Гаоте да имаше далеч по-голям потенциал.

В същото време стана ясно, че Лудогорец готви доста сериозно подсилване в халфовата си линия, като шампионите ще платят 1,8 милиона долара за уругваец.

Това е Родриго Саравия, който играе в местния гранд Насионал и именно медиите в родината му съобщиха, че той има договорка с шампиона на България.

Саравия е на 23 и играе в центъра на терена, а той ще има за цел да замести Клод Гонсалвеш, който още преди няколко месеца обяви, че няма да поднови изтичащия си договор с разградчани.

Показателен за амбициите на Лудогорец е фактът, че клубът плаща подобна сериозна за родните стандарти сума, докато директните му конкуренти търсят предимно сделки със свободни агенти.