Левски замина за зимния си подготвителен лагер, който ще премине в Дубай.

Лагерът, който ще продължи до 1 февруари, ще започне с група от 24 футболисти, като днес с тима отлетя и новото попълнение Кристиан Димитров.

Другият нов на "Герена" - Рикардиньо, пък ще пристигне направо в Дубай с бразилските си съотборници.

Левски ще изиграе пет контролни срещу в Дубай, а преди заминаването изпълнителният директор Иво Ивков сподели:

"Положението в Левски е хем много различно, хем не чак толкова от момента, в който миналата година поехме клуба. Отново ще имаме тежки периоди около лицензирането, ако не успеем още през януари да постигнем договорености на определени нива. От друга страна изпратихме доста луда година, която имаше всичко. Спортно-технически няма от какво да се оплакваме, освен че не успяхме да надградим с играчи на всички позиции. Съобразявайки се с възможностите на клуба, старши треньорът успя да извлече необходимото.

Направихме всичко възможно да осигурим този лагер. Трябва да подчертая, защото имаше спекулации, а аз доста време мълчах. Тези суми нямаше да бъдат усвоени, ако не ги бях уредил целево само за зимната подготовка. Видяхме колко важна е тя миналата зима и как се отплати с представянето на отбора през пролетта. Не е евтино, но сме осигурили най-добрите условия.

Надявам се да вървим към окончателно уреждане на отношенията с държавата. Справихме се с всички стари задължения, които бяха належащи. Изплатихме близо 4 милиона, освен това, че успяхме да наваксаме със заплатите на играчите. Затова ви казвам, че хем не е много различно, хем е на светлинни години. Няма неизплатена заплата в отбора и те мислят само за футбол"