Левски спечели първата си контрола за 2023-а, като надигра с 2:1 местния Ал Насър по време на лагера си в Дубай.

Мачът бе обвит в необяснима мистичност, след като не само не бе излъчван телевизионно (а това е практика от години за контролите на водещите ни тимове по време на подготовката), а и липсваше почти всякаква информация за хода на срещата.

Все пак в сайта на "сините" имаше такава, поне за представянето на българския отбор - двата гола са на Марин Петков в първата и 22-рата минути, а дебют като титуляр е направил новият бразилец в атака Рикардиньо. Голът за домакините е дошъл три минути след почивката.

Така и не стана ясно защо Ал Насър - според обяснението от Левски, е пожелал мачът да е "на тъмно". И какво толкова имат да крият домакините, при положение, че са 12-и в шампионата на местната лига (от 14 отбора) и се представят крайно неубедително.

Те не публикуваха дори състава на техния тим за срещата в сайта на клуба, където дори липсваше информация, че такъв двубой ще се проведе. Според клубната страница на дубайския Ал Насър, следващият мач е след 10 дни - срещу Шариа в първенството.

Левски е играл в титулярен състав:

Николай Михайлов, Жереми Петрис, Кристиан Димитров, Хосе Кордоба, Патрик-Габриел Галчев, Андриан Краев, Филип Кръстев, Илиян Стефанов, Уелтън, Марин Петков, Рикардиньо.

Като резерви се появяват Пламен Андреев, Цунами, Асен Митков, Ноа Сонко Сундберг, Роналдо, Асен Чандъров, Келиан ван дер Каап, Александър Божилов и Преслав Бачев.