Футболен клуб Левски публикува на сайта си официална позиция след инцидентите от сряда вечерта в Братислава.

Група "сини" фенове участваха в сблъсъци с ултраси на Краковия (Полша) и Аякс (Холандия), на централна улица в столицата на Словакия. Над 100 души бяха задържани, като всички българи бяха освободени тази сутрин и ще стигнат до град Ружомберок, където от 19,30 ч Левски гостува на местния отбор в първи мач от първи кръг на Лига Европа.

Ето го съобщението на сайта на клуба:

"Скъпи левскари,

ПФК Левски се обръща към своите най-верни и горещи привърженици, пристигнали в Словакия, за да подкрепят любимия отбор в днешния мач срещу Ружомберок от Лига Европа. Изразяваме своята благодарност, че ще можем да разчитаме на своя 12-и играч в двубоя тази вечер.

По информация, получена в клуба, част от пътуващите сини фенове са били нападнати снощи в Братислава от холандски хулигани от агитката на Аякс и поляци от агитката на Краковия. Българските фенове не са провокирали по никакъв начин нито местните жители, нито гостите на града.

За щастие няма сериозно ранени наши фенове и всички задържани вече са освободени, което е още едно доказателство, че нямат вина за инцидента. Клубът е в контакт с привържениците на Левски и е готов да им окаже съдействие при необходимост. Изказваме специални благодарности за добрата работа на МВнР и на посланик Чобанова".