Левски завърши с поражение предсезонния си лагер в хърватския курорт Умаг. "Сините" загубиха с 0:1 от босненския шампион и добре познат свой еврокошмар - ФК Сараево.

Босненците, които водят убедително в местния елит определено бяха най-силният съперник за Левски през целия лагер, в който "сините" постигнаха три победи и две поражения.

За разлика от останалите мачове, днес Левски не успя да надиграе своя съперник, но отново опита да играе доста агресивно и с висока преса през цялото време.

Двубоят обаче не бе от най-интересните, като ситуации и пред двете врати не бях много.

Сараево дрои успя да открие с първия си точен удар, който дойде в 55-ата минута. Тогава новия "син" бранител Ребин Сулака действа неориентирано и изпусна Ханджич, който останал очи в очи с Микулич не му остави шанс.

Няколко минути по-късно обаче Микулич излезе победител в подобно ситуация, в която отново босненски играч се озова сам срещу него, но стражът на Левски спаси.

За родния тим най-доброто положение пропиля Живко Атанансов през първата част, а през втората чисти ситуации за гол нямаше.

В последните минути Левски се хвърли да изравнява и играта се развиваше изцяло в босненската половина, но добре подредените играчи на Сараево не се пропукаха. В последните минути босненците също така заиграха доста грубо, като умишлено накъсаха и изнервиха играта.

Около 30 минути игра за Левски записа новия испански защитник Начо Монсалве, но в минутите му на терена Сараево почти не минаваше центъра, като изводи за играта му е твърде рано да се правят.

След мача треньорът на "сините" Славиша Стоянович сподели:

"Последен ден от лагера и вижда се, че сме малко изморени. Сараево е добър отбор, шампион на Босна и Херцеговина. Дадохме време на много от играчите. Исках да видя всички в игра и може би се получи загуба на концентрация през второто полувреме. Направихме всичко, което бяхме планирали по време на лагера и това е най-важното за момента.

Сега има още малко време до започването на шампионата и трябва някакви тактически работи да доработим - като реакцията след губене на топката и т.н. Това ще бъде нашата работа до началото на шампионата. Беше трудна подготовка и се надяваме да бъде добра. Това ще видим през пролетта. Имахме договорка в началото на срещата да запазим играчите си, но Сараево играеха много грубо, но това е футболът. Имах желание да дам на младите повече минути, но като видях как върви мача, реших да ги запазя за последните минути.

Всички дават максимума на тренировките и съм много доволен, но това ще видим в мачовете. Това ни беше пети двубой за 12 дни. Труден мач срещу Сараево. Видяхме, че стояхме добре физически на терена. Утре тръгваме за София, ще има два дни почивка и започваме работа. За Луи Нганиони не мога да кажа още нищо. Ще говорим с г-н Сираков за него. Да, чакаме футболист да дойде, но няма да бързаме. С тези футболисти искаме да направим добра група и план да вървим напред. Надявам се да сме по-различни от есента. Виждаме, че има разлика. Но едно е в контролите, а друго в официалните мачове. Ще видим как ще реагираме притиснати. В Левски винаги има напрежение, защото е голям клуб"