Левски завърши предсезонната си подготовка с минимална победа 1:0 над втородивизионния Спортист (Своге).

Проверката на стадион "Георги Аспарухов" бе генерална репетиция за "сините", точно седмица преди първия официален мач през 2021-а. Следващата неделя от 17 часа Левски приема отбора на Монтана.

За скромния Спортист (Своге) началото на сезона е още по-скоро, в четвъртък, когато тимът приема шампиона Лудогорец в отложен мач за Купата на България.

В днешния мач не може да се каже, че Левски впечатли с невероятен футбол, като в някои от контролите си в Хърватия "сините' показаха далеч по-добре лице.

Със сигурност първите 30 минути на мача бяха най-силни за Левски, като в тях падна и единственото попадение, дело на Найджъл Робърта.

С мощен удар той растреля стража на гостите, като затвърди реномето си на основен реализатори за Левски. Именно около него са най-големите въпросителни преди началото на сезона, защото непрестанно се спекулира с продажбата му, а пък треньра Славиша Стоянович ясно заяви, че го иска в състава си.

След гола на Робърта, Петков, Насиру и Райнов пропуснаха чудесни ситуации, а пък Ивайло Найденов нацели страничната греда.

След първия половин час обаче Левски намали оборотите, а и многото смени през втората част се отразиха на играта. До 50-ата минута бяха извършени 9 промени, което нямаше как да не повлияе на качестовто на мача.

Треньорът Славиша Стоянович бе видимо доста изнервен от показаното на терена, като веднага след мача не пропусна да разкритикува играчите.

"Изобщо не съм доволен. Грешни докосвания. Никаква концентрация. Нямам коментар за второто полувреме. Никакво желание. Така няма да се получи.

Не може да действаме и да се държим така. Не е възможно. Няма умора. Имаха почивка два дни и половина. Каква умора?

Имаше сериозна липса на координация. Нямахме достатъчно хора в наказателното поле при центриранията. Трябва да атакуваме топката, а не го правехме. Ще обмисля добре какъв да бъде съставът ни. Имаме време, за да преценим"