Финалът в Шампионската лига в Мадрид в събота донесе шестата купа във витрината на Ливърпул, а играчи, фенове, шефове и треньори празнуваха заедно цяло денонощие. Възможно е мнозина да продължат с партито и цяло лято...

Но няколко истории останаха зад завесата, извън кадър. Те добавиха още емоция към тази, която винаги идва с най-големия мач в европейския футбол, както и най-важната купа, която се печели в него.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вратарят на Ливърпул Алисон седеше на терена след награждаването и говореше по телефона си. Водеше видеоразговор със съпругата си Наталия, която е на дни от това да роди второто им дете. Бременната госпожа Бекер искала да е на мача, но Алисон, който стана играч №1 със спасяванията си, забранил да пътува.

В същото време в другия край на терена, капитанът Джордан Хендерсън се прегръщаше с баща си Брайън, който се появи между операторите и стюардите, слязъл от трибуните.

Футболистът плачеше като малко дете и се бе вкопчил в татко си, видимо разтърсен от емоции.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Историята на Брайън е, че той е завел за първи път на мач Джордан, той го е запалил по футбола. Преди 16 години таткото е намерил билети за финала Ювентус - Милан на стадион "Олд Трафорд" в Манчестър, а когато слушал химна на Шампионската лига, малкият му обещал един ден да играе в такъв мач.

"Сега игра в два поредни, като спечели купата!", радваше се щастливият баща.

Има и още - преди пет години Брайън бе диагностициран с рак на гърлото, започна интензирва терапия и лекарите нямаха големи надежди да спечели битката. Бе забранил на Джордан да го посещава в клиниката, докато е на терапия, за да не се разконцентрира преди важните си мачове.

"Това бяха най-трудните ми месеци - признава капитанът на Ливърпул. - Чувахме се само по телефона и неведнъж мислих най-лошото."

Днес Хендерсън-старши е в ремисия, а в събота вечер изживя заедно със сина си най-великата емоция, която футболът може да ти даде.

Левият бранител Алберто Морено единствен не бе по екип на награждаването на новите шампиони.

Той бе с тишърт, който бе направен в следобеда преди мача. На него бе Хосе Антонио Рейес, загинал в катастрофа в Испания в часовете преди финала. Двамата са израснали заедно в Севиля и са близки приятели.

Морено бе написал на тениската: "Обичам те, братко!".

В момента, в който Хендерсън вдигна купата и съотборниците му крещяха от радост, Алберто посочи към небето и се разплака.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos