Една от водещите фигури в състава на Северна Ирландия се закани - победата над България идната сряда става задължителна за отбора от Острова.

В четвъртък "зелените" загубиха с 0:2 от Италия като гост на старта на световните квалификации, а в неделя, когато ние се изправяме срещу "адзурите", северноирландците имат контрола със САЩ.

Това определено е предимство за тях и могат да ротират състава си, за да са свежи за домакинството срещу българите в сряда в Белфаст.

"Без да подценявам отбори като България, но ние трябва да печелим тези мачове - каза Стюърт Далас, играч на елитния английски Лийдс, след поражението от Италия. - В такава група това са задължителни точки. Не сме в позиция да сме неуважителни и да подценяваме никого, но просто трябва да спечелим всички възможни точки от България и Литва, за да имаме шанс.

Бяхме наясно, че от гостуването на Италия трудно ще вземем нещо, не и при тази форма на съперника. Съжалявам само, че през първото полувреме подходихме с такъв респект и им позволихме да играят твърде лесно."

През втората част Северна Ирландия натисна и имаше своите положения, но не успя да се върне в играта.

Друг от лидерите на северноирландците - Стивън Дейвис, който счупи рекорда по мачове с екипа на страната (125) срещу италианците, също бе настроен биткаджийски въпреки поражението.

"Горд съм с постижението си, но ме е яд за загубата - каза халфът на шотландския шампион Рейнджърс. - Не по този начин исках да завърши този исторически за мен мач. Но имаме още един мач след няколко дни (с България - б.р.) и трябва да сме без грешка там..."