Финансовата лудост в света на футбола не спира да ни изумява с всеки нов сезон, а сега сме близо до нова рекордна сделка.

Този път не става за многомилионен трансфер на играч или умопомрачителни телевизионни права, а за рекорден спонсорски договор за логото на компания върху екипа.

Близо до подобна сделка според "Daily Mail" е Ливърпул, който води преговори за подновяване на договора с основния си спонсор - компанията за банкови и финансови услуги "Standard Chartered".

Именно тази компания е на екипа на Ливърпул в последните 11 години, като настоящият договор на стойност 35 милиона паунда на сезон изтича през 2023-а.

Според информациите на Острова, интерес към Ливърпул не липсва, заради което "мърсисайдци" са поискали рекордните 80 милиона паунда на сезон от настоящия си спонсор, който е готов да се съгласи с условията.

Подобна сделка би счупила всички рекорди що се отнася за спонсор на предната част на екипите на даден клуб.

Всичко това е резултат от страхотните успехи, които Ливърпул бележи в последните сезони. Клубът винаги е бил сред най-популярните в световен мащаб, но последните изследвания показаха, че мърсисайдци печелят най-голяма фенска маса сред подрастващите из цялото земно кълбо.

Неслучайно продажбите на екипи и артикули достигнаха рекордни стойности, а и не е маловажен фактът, че в световен мащаб мачовете на Ливърпул са едни от най-излъчваните.

Всичко това прави клубът апетитна хапка за всеки рекламодател, а удълженият договор на Юрген Клоп е предпоставка за нови бъдещи успехи, заради което клубът с основание поиска тези 80 милиона паунда, които по всяка вероятност ще влизат в касата всеки сезон.