Ливърпул има три трансферни цели за предстоящия период на сделки, който се задава в изключително странна ситуация след пандемията.

Клубът, който е почти сигурен шампион на Англия и все още е първенец на Европа по номинал (няма нов носител на трофея заради замразяването на сезона), ще преценява дали може да си позволи набелязаните играчи според икономическите поражения, които е претърпял в месеците на кризата. Което, всъщност, важи за всички отбори и на най-високо ниво в европейския футбол.

Вече има устна договорка с Тимо Вернер, нападател на РБ Лайпциг и Германия, като тя включва плащане на клаузата на играча за освобождаване, фиксирана на 55 милиона евро.

Втората цел е Калиду Кулибали от Наполи, който би струвал на Ливърпул около 60 милиона евро заради финансовите проблеми на италианския клуб.

В тази сделка може да бъде включена и размяна - на Апенините пишат, че неаполитанците се интересуват от Жердан Шакири и Лорис Кариус, които са играчи на "червените". Към сенегалеца Кулибали обаче гледат още куп грандове на континента, като вероятно тук въпросът е какъв ще е неговият избор за нов тим.

Третата цел на Юрген Клоп е особено любопитна, за нея признаха хора от ръководството на германския Вердер.

Крилото от Косово, което играе за отбора от Бремен - Милот Рашица, е в полезрението на Ливърпул и би струвал около 45 милиона евро.

Същият този футболист с номер 7 на гърба разнищи българския национален отбор на стадион "Васил Левски" в европейска квалификация преди година, когато новата футболна нация ни би с 2:3.