Ливърпул е влязъл в преговори с агента на португалския треньор Рубен Аморим, който е избран да замени Юрген Клоп след края на сезона. Новината вече е с детайли из водещите медии в родината на 39-годишния специалист.

Според "А Бола" разговорите са между новия спортен директор на английския клуб Ричард Хюз, изпълнителния шеф Майкъл Едуардс, и агента на треньора - Раул Коща.

Спортинг е уведомен за тях, като Аморим е уверил шефовете на настоящия си клуб, че те няма да му попречат да свърши професионално работата си до края на сезона.

"Лъвовете" от Лисабон са първи в класирането, на четири точки пред Бенфика, а и с мач по-малко.

Според изданието предложението на Ливърпул е за тригодишен договор, а Спортинг иска около 20 милиона евро обезщетение, за да пусне Аморим.

Не би следвало това да е проблем, твърди още "А Бола". И добавя, че се очаква двете страни да стиснат ръце и да обявят новината за договорката още преди края на този месец.

Същевременно в Англия пишат, че името на португалеца е най-търсена дума в google за последните дни на Острова.

Очевидно, защото феновете не само на Ливърпул се интересуват да научат повече за човека, който сякаш е призван да замени Клоп.

Германецът остави ярка диря в английския футбол, върна титлата в клуба след 30-годишна пауза, донесе и шестата купа на шампионите на Европа, а стигна и още два финала в Шампионската лига, загубени от Реал Мадрид.