Натоварената програма в клубния футбол може да принуди Ливърпул да прибегне до абсурно, но същевремнно историческо решение.

Мърсисайдци стартират участието си на Световното клубно първенство в Катар на 18 декември. Те започват от полуфиналите на турнира като носител на Шампионска лига, като вероятно ще срещнат мексиканския Монтерей - шампион на Северна Америка. 

Заради недоглеждането на Футболната асоциация в Англия, датите за четвъртфиналите в Купата на Лигата съвпадат със Световното клубно първенство.

За лош късмет на футболните ръководители, Ливърпул се добра до тази фаза след епичното 5:5 с Арсенал и победата след впоследствие. Жребият пък отреди мърсисайдци да гостуват на Астън Вила, а по порограма мачът е на 17 или 18 декември.

Така вече няколко дни се умуват различни варианти. Преместването на двубоя е много трудно, защото края декември и януари са най-натоварените месеци в английския футбол. Все пак продължава да се търси подходяща дата.

Гневният Юрген Клоп пък заяви, че Ливърпул е готов да се оттегли, пращайки директно Астън Вила напред.

Сега на хоризонта изникна нов вариант, макар да изглежда абсурден. Ливърпул може да изиграе два мача в рамките на 24 часа, при това на два различни континента и на 5360 км един от друг.

Осбъжда се възможност, титулярите да бъдат в Доха, където да изиграят полуфинала от Световното клубно първенство. Ден по-рано, други 18 играчи, повече от които юноши, ще бъдат в Бирмингам за гостуването на Астън Вила.

Мачът за Купата пък ще бъде ръководен от помощник на Клоп или наставника на юношеския тим. Веднага след края му, част от играчите ще летят за Доха, за да се присъединят към останалата група в Катар. Разбира се, ако Ливърпул достигне финала.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/44-66441/0231