Ръководството на пловдивския Локомотив най-сетне официално обяви за заразените с коронавирус футболисти.

От няколко дни бе ясно, че в състава има играчи с температура, а някои от тях дори с положителни тестове за вируса, но официална информация така и не идваше.

Спекулациите варираха от само двама заразени до бройки над 10. Чрез официалния си сайт Локомотив обяви, че заразените са 7.

Петима от тях са футболисти, а двама са част от спортно-техническия щаб. Цялата ситуация не е изненадваща с оглед на бурните последни 10 дни за локомотивци.

Клубът завоюва Купата на България, след което отпразнува победата си шумно в пловдивско нощно заведение. Няколко дни по-късно се оказа, че персоналът на това заведение е заразен.

По това време вече играчите на Локомотив бяха в Слънчев бряг, където продължаваха празненствата си. В неделя те играха срещу Берое, а в понеделник със стотици свои фенове, отпразнуваха Купата пред сградата на Общината.

Днес отборът приеме ЦСКА в мач от предпоследния кръг на първенството.

Мачът е напълно протоколен за "железничарите", които вече имат европейска квота, а и ще са без петимата си заразени играчите. Останалите пък едва ли са в най-доброто си състояние предвид последните дни.