Крилото на Локомотив (Пловдив) Момчил Цветанов ще продължи кариерата си в Южна Корея. Все още няма яснота относно това в кой клуб от азиатската страна ще заиграе националът, а сумата, която "смърфовете" ще приберат, е около 150 000 и 200 000 евро.

Играчът вече е подал документи за виза, но отказа да обяви името на новия си тим преди всичко да бъде оформено документално. За Цветанов това ще бъде второ излизане в чужбина, след като през 2017 година за кратко игра в полския Стал (Миелец).

"Факт е, че имаме договорка, но искам първо от Локомотив (Пловдив) да съобщят, когато всичко е официално. Не мога да коментирам повече, ще стане ясно съвсем скоро, след което ще говоря", каза Цветанов пред "Спортал".

Собственикът на пловдивчани Христо Крушарски е отхвърлил оферти за Цветанов от отбори от Турция, но изглежда предложението от Южна Корея е било достатъчно добро.

30-годишният играч е първият футболист у нас, който е печелилил Купата на страната с четири различни клуба. Той има общо шест триумфа в турнира - два с Литекс, два с Локомотив и по един с ЦСКА и Славия.