Локомотив (София) и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 на Националния стадион "Васил Левски". Двата отбора показаха неумение да вкарват голове при положенията, които създадоха, а и вратарите имаха някои добри намеси. Интересно е, че двата отбора направиха точно 3 смени при 10 възможни.

Ботев взе само точка и отстъпи третото място на Славия в класирането, като остана на точка зад "белите". Локомотив (София) се изравни поне временно по точки с Левски и Локомотив (Пловдив).

Първото добро положение се откри пред Локомотив (София). В десетата минута Виржил Пинсон изпълни заучено ъглов удар и намери непокрития Александър Александров близо до точката на дузпата, като той от въздуха прати топката покрай десния стълб на Георги Аргилашки.

В 13-ата минута и Ботев бе близо до откриването на резултата. Вратарят на "железничарите" Александър Любенов сгреши при изнасянето на топката и сам създаде положение пред вратата си, но се намеси добре при удара на Маркиньос отблизо.

В 27-ата минута Локомотив пропусна и най-доброто положение. Селсо Рапосо проби отдясно почти до аутлинията и върна топката към Октавио, но тя му дойде малко назад. Въпреки това бразилецът успя да я ритне с десния крак, падайки, но тя се отби в напречната греда и излезе в аут.

В 36-ата минута Мики Орачев опита удар за Локомотив, който мина над вратата, а в ответната атака Антоан Бароан от Ботев се озова на чудесна позиция, но опита нещо средно между удар и подаване, което излезе далеч от вратата в аут.

В добавеното време на първата част капитанът на гостите Тодор Неделев изпълни фаул отляво на вратата в близкия ъгъл, но Александър Любенов внимаваше и изби топката в корнер.

В първите минута на втората част Локомотив бе по-добрият отбор. В 50-ата минута Александров се озова в добро положение, но стреля в тялото на вратаря Аргилашки, който излезе, за да намали ъгъла.

В 63-ата минута Александров от "червено-черните" излезе сам срещу вратаря Аргилашки и тръгна да го лъже, но последният му изби топката с крак.

В 79-ата минута и Пинсон от домакините опита шанса си, но ударът му мина покрай левия стълб на вратата.