Локомотив (Пловдив) спечели с 2:0 гостуването си на Спартак (Варна) в мач от 13-ия кръг на Първа лига.

Двата тима изиграха страхотен мач с куп положения, като е цяло чудо, че във Варна паднаха само две попадения, второто от които в последната секунда.

И двата гола бяха дело на Бирсент Карагерен. Първо в 73-ата минута играчът в най-добра форма в редиците на Локомотив отправи чудесен шут извън наказателното поле и отбеляза петия си гол от началото на шампионата.

Крайният резултат бе оформен също от него в последната секунда на продължението, когато от около 30 метра той стреля в празната врата, която вратарят на Спартак бе оставил, за да се включи при корнер в атака. 

Но двубоят също така бе белязан и поредния ВАР скандал не само за този кръг, но и от началото на сезона.

Той бе свързан с отменен гол на Спартак в 31-ата минута на мача, когато Денис Баланюк с глава ефектно прехвърли стража на Локомотив.

След продължително разглеждане ВАР арбитрите подсказаха на главния съдия, че има засада, но повторенията в никакъв случай не ни убедиха, че решението им е правилно.

Самото повторение бе доста лошо, защото не се вижда ясно моментът на паса, а и след това в никакъв случай не става ясно дали голмайсторът в Баланюк е в засада.

По-скоро изглеждаше, че той не е в такава, а това ще остане като поредният изключително спорен момент със системата ВАР.

Той ще остане като единственият лощ момент в този изпъстрен с положения и пред двете врати двубой, в който Спартак имаше прекалено много шансове да стигне до реми, което нямаше да е незаслужено.

Но в крайна сметка Локомотив победи и поне временно се изкачи на третата позиция с 25 точки, докато Спартак остава на дъното само с пет.