Пловдивският Локомотив се обърна със специално писмо към Спортно-техническата комисия към БФС с претенциите за своята програма.

Причината за недоволството на "Лаута" е фактът, че отборът е принуден да игре доста от мачовете си в дни като петък или понеделник.

Естествено, че това създава неудобство на феновете да посещават двубоите в работещи дни, а както добре знаем, Локомотив е сред тимовете у нас с най-сериозна подкрепа.

От Локомотив изчислиха, че 56% от мачовете им са през делнични дни, което е най-високия процент от всеки останал тим в Първа лига.

Ето какво написаха от клуба:

"Уважаеми господа,

ПФК Локомотив (Пловдив) е един от отборите с най-голяма фенска маса в страната. "Черно-белите" привърженици са винаги зад тима и горещо поддържат своите любимци във всеки официален двубой. Нашият клуб разчита изключително много на подкрепата на феновете си, които вече се радват и на най-новата трибуна в България - "Бесика".

Към днешна дата 56% от официалните срещи на ПФК Локомотив са били в делнични дни, повечето от които в неудобен час. Този процент е най-висок в сравнение с всички професионални клубове в Първа лига! Тенденцията продължава и в предстоящите мачове с Черно море (17-ти април, понеделник), Спартак (28-ми април, петък), Славия (2-ри май, вторник) и Левски (8-ми май, понеделник).

Ръководството на ПФК Локомотив е на мнение, че верните феновете на отбора не заслужават такова отношение. Също така смятаме, че така отборът се поставя в неизгодно положение спрямо преките си конкуренти за европейските клубни турнири, които имат шанса да играят доста от срещите си през уикенда, и да се радват на по-голяма подкрепа по трибуните, съответно и на по-голям приход.

Надяваме се, че нашият апел ще бъде чут и ще настъпи промяна в предстоящите мачове на Локомотив! Футболът е игра за феновете!"