Локомотив (Пловдив) направи парад, на който показа Купата на България на своите фенове.

Празненството започна на стадиона в квартал "Лаута" и приключи в общината на града, като за втора поредна година Купата беше вдигната от терасата на сградата, където беше и кметът Здравко Димитров.

Президентът на отбора Христо Крушарски гордо се вози в брандиран с черно и бяло трабант в компанията на Атанас Узунов, а след това подари тениска на кмета, като благодари за подкрепата.

Близо 2500 души участваха в парада и не спряха да скандират песни за шампиона, който победи на финала ЦСКА с дузпи.

"Времето след победата ви над ЦСКА е прекалено малко и може още да не осъзнавате измерението на това, което направихте. Вие влязохте в историята и донесохте радост на Пловдив, проявихте се като истински мъже и ви благодаря за това, което правите за спорта в нашия град". С тези думи Здравко Димитров се обърна към футболистите, а след това пожела на президента Христо Крушарски да продължава да се грижи за отбора и да постигне европейски успехи.

Снимка: Фейсбук

Кметът връчи на Крушарски официален плакет на Античния театър за спечелената втора поредна купа в присъствието на областния управител Дани Каназирева, заместник-кметове, кметове на райони и легендата на "черно-белите" Христо Бонев.

По традиция най-аплодирани при радостта с Купата бяха капитанът Димитър Илиев и старши треньорът Бруно Акрапович, както и вратарят Илко Пиргов, спасил решителната дузпа на финала.

Снимка: Фейсбук

Снимка: Фейсбук