Александър Томаш официално бе представен като новият треньор на пловдивския Локомотив.

Той сам разкри, че договорът му е за две години, макар собствениците на клуба да са му предложили нестандартна продължилтелност от пет или седем години.

Както знаем, Христо Крушарски се оттегли от позицията си на собственик на клуба, а Томаш призна, че е водил преговори с новите собственици, но не пожела да казва имена.

Томаш наследява на поста Александър Тунчев, който след серия слаби резултати и инкасирани 9 гола в рамките на два мача, подаде своята оставка.

"Стигна се до назначаването ми след седмица разговори. Не искам да кажа с кои двама представители на клуба разговарях. Много лесно се разбрахме, защото амбициите на новото ръководство и моите съвпадат, а именно да вървим заедно нагоре.

За последните години Локомотив вдигна много нивото и няма да е лесно, но не се и притеснявам, напротив - мотивира ме. Нормално е да има срив след толкова добри сезони.

Без да бързаме, ще искаме да изградим от Локомотив отбор на средноевропейско ниво. Това, което ме грабна в мисленето на ръководството, е, че те не искат бързи резултати, а искат да се върви крачка по крачка. Няма да правя големи промени, искам моят отбор да бъде водещ в играта, да доминираме на терена, да владеем топката.

Има добри футболисти тук, които обаче психологически не са на добро ниво. Но в последния мач се видя, че имаме Локомотив с две лица.

Аз не съм дошъл за резултати, а за да направя Локомотив доминиращ отбор. Новите собственици ми предложиха 5 или 7 години договор. Казах им обаче, че е по-добре да подпишем само за 2 години, за да видим дали ще си паснем. Обещавам на феновете, че от сутрин до вечер ще работя. Има 6 мача до края, за да преценим какво ни е нужно за селекцията. За нея мога да говоря много и да не ме разберете", сподели той.

Локомотив започва плейофната фаза на шампионата от седмата позиция, като именно това ще е крайната цел на клуба, защото тази позиция дава право на бараж за Лига Европа.